Ajankohtaista

 

30.11.2022

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuuston kokoustiedote 28.11.2022

 

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuuston toinen vuosittainen kokous pidettiin maanantaina 28.11.2022 Toholammin Kulttuurisalissa.  

Kokouksessa käsiteltiin liiton hallitusohjelmatavoitteet, jotka toteutuessaan tukevat kestävällä tavalla Suomen alueellista elinkeinopolitiikkaa ja kilpailukykyä. Tavoitteena on samalla myös lisätä maakunnan kansainvälistä näkyvyyttä ja vaikutusmahdollisuuksia laajemmin.

Ajankohtauskatsauksessaan maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen käsitteli Suomen talouden tilannetta ja sen vaikutuksia Keski-Pohjanmaan maakunnan menestymiseen. Huolimatta haasteista osaavan työvoiman saatavuudessa sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiorahoituksen vähäisyydessä, maakunnan tulevaisuuden näkymissä on paljon myönteistä ennen kaikkea meneillään olevien suurinvestointien ja maakunnan voimakkaan energiamurroksen seurauksena.

Lisäksi maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntahallituksen esityksestä vuosien 2023–2025 toiminta- ja taloussuunnitelman sekä vuoden 2023 toiminnalliset tavoitteet ja talousarvion vuodelle 2023.

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje