Ajankohtaista

 

29.09.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 27.9.2021

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessa käsiteltiin mm. maakunnan liiton talousarvion 2022 sekä talous- ja toimintasuunnitelma 2022–2024:n linjauksia, Keski-Pohjanmaan uuden maakuntastrategian ja maakuntaohjelman luonnosta sekä Keski-Pohjanmaan ilmastostrategian luonnos. Näiden lisäksi hallitus tutustui matkailustrategian toimeenpanosuunnitelman tilannekatsaukseen. Maakuntahallitus myös nimesi edustajansa maakunnallisiin työryhmiin ja yhteistyöelimiin. Nimitykset löytyvät maakuntahallituksen kokouksen pöytäkirjasta. Ajankohtaiskatsauksessaan maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen käsitteli mm. uuden rakennerahastokauden 2021–2027 aloitusta, suunnittelussa olevia liikenneinvestointeja sekä toi hallitukselle kuulumisia meneillään olevalta kuntakierrokselta.

Keski-Pohjanmaan maakuntastrategia 2040 ja maakuntaohjelma 2022–2025

Maakuntahallitus sai tutustua laaja-alaisessa yhteistyössä toteutettujen maakuntastrategian ja maakuntaohjelman sekä maakuntaohjelmaan liittyvän ympäristöselostuksen luonnoksiin. Maakuntastrategian visio 2040 painottaa maakunnan tavoitetta olla hyvinvoiva, kestävän kasvun maakunta. Vision saavuttamiseksi maakuntaohjelmassa on linjattu kolme kehittämisteemaa: osaaminen, kilpailukyky ja saavutettavuus. Syvemmällä ohjelmassa nostoina ovat myös vahva maaseutu, ilmasto ja ympäristö, hyvinvointi ja yhteisöllisyys, veto- ja pitovoima sekä kansainvälisyys.

Maakuntahallitus päätti kokouksessa lähettää Keski-Pohjanmaan maakuntastrategian 2040 ja maakuntaohjelman 2022–2025 ja siihen liittyvän ympäristöselostuksen luonnokset lausunnoille 29.9.-28.10.2021 väliseksi ajaksi.

Keski-Pohjanmaan ilmastotiekartta 2035

Keski-Pohjanmaan ilmastotiekartan toinen valmisteluvaihe on saatu alkusyksystä päätökseensä ja luonnos valmiiksi. Ensimmäisessä vaiheessa haettiin maakunnallisen kokonaisuuden selkeyttämistä. Nyt maakuntahallitukselle esitellyssä toisen vaiheen luonnoksessa tavoitteena on ollut kuntakohtaisten tiekarttojen valmistelu yhdessä kuntien kanssa. Kuntakohtaisissa suunnitelmissa on keskitytty päästövähennystarpeisiin kuntien erityispiirteet huomioiden.

Maakunnan yhteistyöryhmän asettaminen

Maakuntahallitus päätti kokouksessaan asettaa valtuustokaudelle uusitun maakunnan yhteistyöryhmän, johon pyydetään eri yhtistyötahoja nimeämään edustajansa. Uudistuksessa aikaisempaan yhteistyöryhmää tullaan laajentamaan perustettavan hyvinvointialueen, luonnonsuojelujärjestöjen sekä nuorten edustajilla. Lisäksi yhteistyöryhmän työskentelyyn pyydetään mukaan Busines Finlandin ja Metsäkeskuksen edustajat.

Suunnittelijan tehtävä / kansainväliset asiat

Maakuntahallitus päätti kokouksessa avata myös kansainvälisten asioiden suunnittelijan tehtävän, joka korvaa aikaisemmin olleen kansainvälisten asioiden päällikön viran. Haku tehtävään aukeaa 29.9. ja kestää 27.10.2021 asti.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 

Kuvagalleria

Gallery image 1
Gallery image 2
Gallery image 3
 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje