Ajankohtaista

 

24.08.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 23.8.2021

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 23.8.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen elokuun kokous oli syyskauden ensimmäinen ja samalla nykyisen hallituksen viimeinen kokoontuminen. Asialistalla kokouksessa olivat mm. Keski-Pohjanmaan liiton toiminnan ja talouden osavuosiraportti 1–6/2021 ja talousarvion toteuma. Maakuntahallitukselle esiteltiin myös liiton rahoittamien hankkeiden osavuosiraportti viimeiseltä kvartaalilta. Hallitus kuuli liiton hallinto- ja valvontajärjestelmien kuvauksen valmistelusta sekä hyväksyi kehittämis- ja aluesuunnittelupäälliköiden rekrytointiprosessit, kulttuuriverkostokehittäjän nimityksen ja uuden sidosryhmäkyselyn toteuttamisen. Rekrytoinnit paikkaavat uusiin tehtäviin siirtynyttä henkilöstöä sekä vastaavat mm. kulttuurikehitystyön ja uuden ohjelmakauden asettamiin haasteisiin. Kyselyllä taas kartoitetaan liiton toimintaa sidosryhmien näkökulmasta ja erikseen hallituksen hyväksymällä painotuksella. 

Liiton toiminta kehittyy

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt Euroopan unionin eri rahastojen kansallisena hallintoviranomaisena välittävinä toimieliminä toimivia maakunnan liittoja laatimaan osaltaan tulevan ohjelmakauden (2021-2027 Uudistuva ja osaava Suomi) hallinto- ja valvontajärjestelmän (HVJ) kuvauksen. Tuleva HVJ -kuvaus on pääpiirteittäin nykyisen kaltainen. Jatkotoimenpiteiden valmistelu ja päätöksentekoprosessi siirtyy kuitenkin nyt valmistelussa olevan yhteistyösopimuksen mukaisesti Pohjois-Pohjanmaan liitolle.

Uuden ohjelmakauden valmistelutyön ohessa Keski-Pohjanmaan liitossa avautuvat myös kehittämispäällikön ja aluesuunnittelupäällikön virat sekä osa-aikainen kulttuuriverkostokehittäjän toimi. Päällikkövirkojen haku avataan 25.8.2021, ja virkoihin valittujen toivotaan aloittavan työnsä marraskuun alussa. Maakuntahallitus päätti valita kulttuuriverkostokehittäjän määräaikaiseen tehtävään musiikin maisteri Kirsi Ojasen Kaustiselta. Osa-aikainen tehtävä on perustettu tukemaan tammikuussa 2021 käynnistynyttä Kulttuurimaakunta -hanketta (KUMAHA), joka toteuttaa kulttuuriministeriön rahoittamaa alueellista kehittämistehtävää. 

Nykyisen maakuntahallituksen työ päättyy

23.8.2021 pidetty kokous oli nykyisen maakuntahallituksen viimeinen kokoontuminen. Niin maakuntajohtaja kuin maakuntahallituksen puheenjohtaja ovat tyytyväisiä maakunnan sekä maakunnan liiton viime vuosien kehitykseen.

”Suurin kiitos saavuttamastamme hyvästä kehityksestä kuuluu koko maakuntaliiton suurella sydämellä ja osaavasti työskentelevälle henkilökunnalle. Henkilöstö on selättänyt eteen tulleet haasteet ja kyennyt lisäksi kehittämään toimintaa kaikilta osin. Tästä on hyvä jatkaa. Merkittävää on myös ollut mukana olleiden poliittisten luottamushenkilöiden yhteistyö ja halu Keski-Pohjanmaan kehittämisessä. Tätä yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa tukemaan maakuntamme etujen ajamisessa sekä maakuntaliiton muiden tehtävien tukemisessa”, arvioi maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä.

”Päättymässä oleva valtuustokausi on ollut Keski-Pohjanmaan maakuntahallinnolle monessakin suhteessa poikkeuksellista aikaa. Maakunnan kehittämistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä maakunnan luottamushenkilöiden, kuntien, kansalaisten ja liiton henkilöstön kanssa. Yhteistyö ja yhteinen tavoite on muodostunut voimavaraksi, joka kantaa myös tulevaisuudessa”, toteaa maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 

Kuvagalleria

Gallery image 1
 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje