Ajankohtaista

 

23.03.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 22.3.2021

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen maaliskuun kokous keskittyi tarkastelemaan vuoden 2020 tilinpäätöstä ja henkilöstöraporttia. Tämän lisäksi kokouksessa hyväksyttiin henkilöstö- ja koulutussuunnitelma vuodelle 2021. Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsauksessa käsiteltiin mm. Suomen kasvuohjelman edistämistä, tulevaa rakennerahastokautta 2021–2027 sekä oikeudenmukaisen siirtymän mekanismin (JTF) edistymistä.

Vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös

Vuoden 2020 toimintakertomuksessa käy ilmi liiton toiminnan toteutuneen pääosin ennakoidusti ja vuodelle asetettujen tavoitteiden tulleen saavutetuiksi hyväksytyn toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesti. Liiton toimintaa mukautettiin koronapandemiasta johtuen (mm. siirtymällä laajasti etätöihin), mutta pandemiasta ei kuitenkaan muodostunut ylitsepääsemätöntä haastetta esimerkiksi kuntien edunvalvontatyön toteuttamiselle. Vuonna 2020 Keski-Pohjanmaan liitto toimi mm. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien puheenjohtajamaakuntana sekä Pohjois-Suomen maakuntien puheenjohtajamaakuntana. Keskeisiä tehtäviä olivat mm. EU:n rakennerahastokauden 2021–2027 sisältöjen suunnitteluun vaikuttaminen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen edunvalvonta suunnittelussa. Toimintavuonna edistettiin myös osaavan työvoiman saatavuutta maakunnassa viimeistelemällä aiheeseen liittyvä toimenpideohjelma, sekä tuettiin alueellista matkailukehitystä valmistelemalla ensimmäinen maakunnallinen matkailustrategia. Vuosi 2020 oli myös liiton rakennerahastotoiminnan parantamissuunnitelman viimeinen vuosi. Maakuntahallitus hyväksyi parantamissuunnitelman loppuraportin helmikuun 2021 kokouksessaan.

Liiton tulos oli toimintavuonna 2020 n. 289 000 euroa ylijäämäinen, ja taloudenpito toteutui hyvällä ja vakiintuneella toimintatasolla varmistaen näin vakaan ja ennustettavan pohjan vuoden 2021 toiminnalle.

Henkilöstöraportti 2020

Vuoden 2020 lopussa Keski-Pohjanmaan liitossa oli voimassa olevia palvelussuhteita 17, joista toistaiseksi voimassa olevia 14 ja määräaikaisia 3. Henkilökunnasta 71 % on naisia ja henkilökunnan keski-ikä 48,8 vuotta, joka on hieman korkeampi kuin kunta-alalla yleisesti. Poissaolot (mm. sairauslomat) vähenivät vuodesta 2019 ja sairauspoissaoloja oli n. 7,6 päivää henkeä kohden. Tämä on huomattavasti alle kunta-alan keskiarvon (16,5 päivää). Keski-Pohjanmaan liittoon rekrytoitiin vuoden aikana kaksi uutta henkilöä toistaiseksi voimassa oleviin virkoihin. Henkilöstön koulutukseen käytettiin yhteensä noin 21 päivää. Koulutusten aiheet vaihtelivat mm. tietosuojakoulutuksista ja rakennerahastokoulutuksista työsuojelun/työturvallisuuden perehdytyskoulutukseen.

Avoimet tehtävät

Keski-Pohjanmaan liitossa auki olleeseen hallintopäällikön virkaan valittiin kauppatieteiden maisteri Satu Kalliokoski. Tämän lisäksi maakuntahallitus päätti aloittaa toimenpiteet uuden aluekehityssuunnittelijan rekrytoimiseksi kevään 2021 aikana niin, että valittu suunnittelija voi aloittaa tehtävässään heti alkusyksystä.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje