Ajankohtaista

 

20.04.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 19.4.2021

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen huhtikuun kokous keskittyi vuoden ensimmäisiin osavuosiraportteihin niin toiminnan ja talouden kuin Keski-Pohjanmaan liiton rahoittamien hankkeidenkin osalta. Tämän lisäksi kokouksessa käsiteltiin rakennerahastokauden 2021–2027 kansallista ja alueellista valmistelua, oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) tilannetta sekä päätettiin henkilövalinnat avoinna olleisiin aluekehityssuunnittelijan sekä talous- ja henkilöstösihteerin tehtäviin.

Keski-Pohjanmaan liiton kehittämisrahaston perustaminen

KP-Cobra Invest Oy, jonka osakepääoman omistaa Keski-Pohjanmaan liitto, myönsi kaivosyhtiö Kalvinit Oy:lle vuonna 2000 pääomalainan. Lainaa on jatkettu vuosien ajan ja viimeisen, vuonna 2015 allekirjoitetun velkakirjan voimassaolo päättyi 31.12.2020. Pääomalainan takaisinmaksua koskeva sopimus allekirjoitettiin 1.3.2021 ja sopimuksen mukaan Endomines AB (Kalvinit Oy:n emoyhtiö) palauttaa pääomalainan KP-Cobra Invest Oy:lle korkoineen ja viivästyskorkoineen tilikauden 2021 aikana. Kobra-Invest Oy jakaa pääomalainasta saadun korkotuoton osinkoina Keski-Pohjanmaan liitolle.

Keski-Pohjanmaan liitto on käynyt läpi eri vaihtoehtoja varojen käytöstä ja päätyi esittämään kehittämisrahaston perustamista, jonka esityksen maakuntahallitus hyväksyi. Kehittämisrahaston tuella tullaan kehittämään ja edistämään Keski-Pohjanmaan maakunnan sekä Keski-Pohjanmaan liiton strategisten tavoitteiden toteutumista ja toimintaa liiton perussopimuksessa mainittujen tarkoitusperien toteuttamiseksi.

Avoimet tehtävät

Keski-Pohjanmaan liiton talous- ja henkilöstösihteerin tehtävään tuli määräaikaan mennessä hakemuksia 34 kappaletta. Maakuntahallituksen nimittämä valintakollegio kutsui haastatteluihin kuusi hakijaa, ja haastattelut toteutettiin maaliskuussa 2021. Taloussihteerin tehtävään valittiin tradenomi Sari Huhta Kokkolasta.

Maakuntahallitus päätti valita kahden vuoden määräaikaiseen aluekehityssuunnittelijan tehtävään hallintotieteiden maisteri Mikko Kankaan Ylistarosta.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje