Ajankohtaista

 

20.09.2023

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 18.9.2023

 

Keski-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategian päivitys
Älykkään erikoistumisen strategia on maakuntaohjelman toimeenpanon keskeinen väline, joka ohjaa tulevaisuuden investointien kohdistamista valittuihin vahvuuksiin alueen kilpailukyvyn kehittämiseksi. Strategia on rahoituksen ennakkoehto monessa Euroopan unionin rahoitusinstrumentissa sekä keskeinen rahoitusta ohjaava asiakirja kansallisella alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakaudella 2021–2027.

Keski-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategia on laadittu vuonna 2021. Nyt päivitetyssä Keski-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategiassa 2023 esitetään muuttuneen maailmantilanteen seurauksena päivitetyt maakunnan älykkään erikoistumisen painopistealueet ja teemat, jotka vastaavat paremmin kehittyvän Keski-Pohjanmaan maakunnan tarpeisiin.

Maakuntahallitus hyväksyi älykkään erikoistumisen strategian päivityksen.

6. vaihemaakuntakaavan eteneminen
Maankäyttö- ja rakennuslain 66 §:n 1 momentissa tarkoitettu viranomaisneuvottelu järjestetään kaavoitukseen ryhdyttäessä. Keski-Pohjanmaan 6. vaihemaakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) oli julkisesti nähtävillä 1.4.-30.4.2023. Siihen annettiin lausuntoja ja mielipiteitä yhteensä 25 kappaletta.

Keski-Pohjanmaan liitto järjesti viranomaispalautteita käsittelevän viranomaisneuvottelun 29.8.2023 Keski-Pohjanmaan liiton tiloissa. Viranomaisneuvottelussa käsiteltiin 6. vaihemaakuntakaavan valmistelun tilanne ja edistäminen jatkossa sekä eri viranomaisten antamat lausunnot ja Keski-Pohjanmaan liiton vastineet annettuihin lausuntoihin.

Maakuntahallitus merkitsi tiedoksi 6. vaihemaakuntakaavan valmistelun etenemisen tilanteen ja hyväksyi Keski-Pohjanmaan liiton vastineet eri viranomaisten antamiin lausuntoihin 

Keski-Pohjamaan maakuntaviestin sääntömuutokset
Maakuntahallitus hyväksyi seuraavat tarkennukset/muutokset sääntöihin:
Osuuksien merkinnät:
1. osuus miehet 12 km, perinteinen hiihtotapa
2. osuus naiset 3 km, perinteinen
3. osuus miehet 16 v, 3 km perinteinen
4. osuus miehet 6 km, perinteinen
5. osuus miehet 6 km, vapaa hiihtotapa
6. osuus naiset 6 km, vapaa
7. osuus naiset 16 v, 3 km vapaa
8. osuus miehet 12 km, vapaa

Edustusoikeuksien myöntämisen sujuvoittaminen: edustusoikeusanomukset on tähän asti pitänyt tehdä kilpailijoille vuosittain, vaikka kotipaikka/asumisosoite on pysynyt samana.
Tarkennetaan seuraavasti:
Kunta lähettää kilpailijan edustusoikeushakemuksen vain silloin, jos kilpailijan kotipaikkaan/asumisosoitteeseen tulee muutos. Näin ollen edustusoikeusanomusta samalle kilpailijalle ei tarvitse lähettää joka vuosi.

Lisätietoja:
maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266
maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje