Ajankohtaista

 

17.05.2022

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 16.5.2022

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus kokoontui 16.5.2022. Asialistalla oli mm. sopimus välittävien toimielinten jatkotoimenpiteiden kokoamisesta Pohjois-Pohjanmaan liittoon, Keski-Pohjanmaan siirtolaisuushanketta koskeva rahoitushakemus sekä Keski-Pohjanmaan maakuntaviestiä koskevat sääntömuutokset.

Välittävien toimielinten jatkotoimenpiteiden kokoaminen

Valtioneuvoston asetuksessa alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta (797/2021) annetun lain 5 §:ssä säädetään, että hallintoviranomainen kokoaa Lapin, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, KeskiSuomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Karjalan maakuntien liittojen jatkotoimenpiteitä koskevat tehtävät Pohjois-Pohjanmaan liittoon. Kyseiset maakuntien liitot ovat valmistelleet asiasta keskinäisen sopimuksen, jolla sovitaan Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman jatkotoimenpiteitä koskevien tehtävien kokoamiseen ja hoitamiseen liittyvistä periaatteista, käytännön kysymyksistä ja resurssoinnista. Maakuntahallitus hyväksyi maakuntien välisen sopimuksen Keski-Pohjanmaan liiton osalta.

Maakuntaviestin sääntömuutokset

Maakuntaviestin joukkueiden määrä on ollut laskussa useana vuonna peräkkäin. Tämän johdosta maakuntaviestityöryhmä on keskustellut ja miettinyt, miten maakuntaviestiä voitaisiin kehittää ja vahvistaa joukkueiden kiinnostusta osallistua maakuntaviestiin. Tavoitteena on saada entistä enemmän nuoria mukaan maakuntaviestiin samoin kuin madaltaa joukkueiden kynnystä osallistua maakuntaviestiin lyhentämällä viestin hiihto-osuuksia. Muutokset koskevat osuuksien ikärajoja ja pituuksia, osuuksien järjestystä sekä A-sarjan joukkuemäärää vuoden 2023 viestin jälkeen. Maakuntaviestityöryhmän tekemien sääntömuutosehdotusten perusteella maakuntahallitus päätyi hyväksymään esitetyt sääntömuutokset. Kaustisella 2023 järjestettävä maakuntaviesti toteutetaan seuraavasti:

- osuus: naiset 5 km, perinteinen hiihtotapa

- osuus: miehet 5 km, perinteinen

- osuus: naiset 16 v 3 km, perinteinen

- osuus: miehet 13 km, perinteinen

- osuus: miehet 13 km, vapaa hiihtotapa

- osuus: naiset 3 km, vapaa

- osuus: miehet 16 v 3 km, vapaa

- osuus: miehet 5 km, vapaa

A-sarjan joukkuemäärä muutetaan vuoden 2023 viestin jälkeen siten, että joukkuemäärä vähenee viidestätoista kolmeentoista.

 

Lisätietoja:

maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Esa Kant +358 40 778 9810

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje