Ajankohtaista

 

16.11.2020

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAHALLITUKSEN KOKOUSTIEDOTE 16.11.2020

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 16.11.2020

Marraskuun kokouksessaan Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus käsitteli mm. hallintosäännön päivityksen ja ohjelmakauden 2021-2027 kansallista ja alueellista valmistelua koskevan tilannekatsauksen. Ajankohtaiskatsauksessaan maakuntajohtaja Kaiponen esitteli mm. kansallisen elpymisvälineen käytön ja oikeudenmukaisen siirtymän rahaston käytön valmistelujen tilannetta Keski-Pohjanmaalla sekä aluekehitys (ALKE) - neuvottelujen vaiheita.

Ohjelmakauden 2021-2027 kansallinen ja alueellinen valmistelu

Ohjelmakauden valmisteluissa vuorossa on sisältöjen viimeistely. Tavoitteena on käynnistää uusi ohjelmakausi viimeistään syksyllä 2021. Aikatauluun vaikuttavat mm. EU:n yleisasetusten ja muiden alue- ja rakennepolitiikkaan liittyvien lakien hyväksymisaikataulut. Kansallisella tasolla lainsäädäntö voidaan hyväksyä ja ohjelman toteuttaminen käynnistää vasta EU-tason lakien hyväksymisen jälkeen.

Työ- ja elinkeinoministeriön sekä Euroopan komission välillä on käyty epävirallisia neuvotteluja, ja kansalliseen valmisteluun on saatu uusia suuntia komission tarkennuspyyntöjen kautta. Palautteiden jälkeen alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaan on lisätty Hiilineutraali Suomi -toimintalinja, joka käsittää 30 % EAKR-rahoituksesta, sekä Saavutettava Suomi -toimintalinja, joka sisältää Itä- ja Pohjois-Suomen suuralueelle kohdistuvat, pk-yritysten kasvuun ja investointeihin vaikuttavat liikenne- ja logistiikkainvestoinnit. ESR-rahoituksen osalta ohjelmaluonnokseen on lisätty lasten köyhyyden torjumiseen liittyvä toimintalinja ja eritystavoite. Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) toimenpiteiden valmistelu on viivästynyt, mutta ohjelman tavoitteet sisällytetään osaksi alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaa myöhemmin, omana toimintalinjanaan.

Alueellisten siirtymäsuunnitelmien valmistelua tukemaan on käynnistetty komission rahoittama hanke ”Preparation of territorial JTF-plans in Finland”, jonka toteuttaa kansainvälinen asiantuntijakonsortio. Keski-Pohjanmaalla alueellisen suunnitelman valmistelu on aloitettu jo aiemmin erillisellä hankkeella yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liiton, GTK:n ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

Keski-Pohjanmaan liiton nettisivujen uudistus

Keski-Pohjanmaan liitto uudisti nettisivunsa syksyllä 2020. Uudet sivut tulevat käyttöön viikolla 48. Sivustouudistuksen yhteistyökumppaniksi valikoitui JMCNordic, joka voitti keväällä toteutetun kilpailutuksen. Uudet sivut ovat ensimmäinen iso askel liiton brändin päivityksessä ja vastaavat samalla uusiin vaatimuksiin mm. saavutettavuutta ja tietoturvallisuutta ajatellen. Visuaalisesta ilmeestä haettiin selkeää, yksinkertaista ja miellyttävää kokonaisuutta, joka rohkeasti uudistaa liiton ilmettä maakunnan imagollisia vahvuuksia unohtamatta. Sivuista tulevat myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje