Ajankohtaista

 

15.02.2021

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 15.2.2021

 

Helmikuun kokouksessa Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus kävi läpi mm. alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahan käyttöä sekä valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman lausuntopyyntöä ja työterveyshuollon työpaikkaselvityksen tuloksia. Lisäksi kokouksessa päätettiin luottamushenkilöiden palkkioista ja maakuntaviestin järjestelyistä tuleville vuosille sekä käytiin läpi liiton rakennerahastotoimintaan liittyneen parantamissuunnitelman loppuraportti. Parantamissuunnitelma vuosille 2018–2020 toteutui suunnitellusti ja asetetut tavoitteet saavutettiin. Tämä on heijastunut myönteisesti myös saatuun palautteeseen.

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman (liikenne 12) lausuntopyyntö

Liikenneministeriö on jättänyt lausuntopyynnön valtakunnallisesta liikennejärjestelmästä tammikuussa 2021. Liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteena on lisätä pitkäjänteisyyttä järjestelmän kehittämiseen koko Suomessa ja edistää kansainvälisiä kehityssuuntia. Keski-Pohjanmaan liitto on valmistellut vastauksensa alueellisen liikennejärjestelmätyöryhmän ja jäsenkuntien kannanotot huomioiden.

Järjestelmään liittyvinä huolenaiheina lausunnossa nostetaan erityisesti liikennejärjestelmän yleispiirteisyys ja Etelä-Suomi-keskeisyys. Myös kansainvälisen ulottuvuuden vähäinen käsittely nähdään puutteena. Yleisesti ottaen liitto painottaa liikennejärjestelmän ja sen toimivuuden merkitystä jokaiselle maakunnan asukkaalle, kannustaa lausunnossaan myös huomioimaan alueelliset erityispiirteet ja pitää positiivisena sitä, että suunnitelmassa esitetään myös vuoteen 2050 ulottuva visio. Pitkän aikavälin vision tulee huomioida kuitenkin nykyistä paremmin kansalaisten hyvinvointinäkökulma kaupallisen näkökulman lisäksi.

Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ilmastostrategian laadinta

Keski-Pohjanmaan liiton johdolla laajassa yhteistyössä kuntien kanssa toteutetaan maakunnassa ilmastovaikutusten arviointi ja laaditaan tavoiteohjelma, jolla edistetään hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamista Keski-Pohjanmaalla. Keski-Pohjanmaan ilmastotiekartassa 2035 esitetään, miten Euroopan Unionin ja Suomen ilmastotavoitteet toteutetaan Keski-Pohjanmaalla. Tiekartta on tarkoitettu maakunnan toimijoiden yhteiseksi. Tiekartassa mm. kartoitetaan maakunnan hiilinielujen määrää ja kasvihuonekaasupäästöjen jakautumista sekä selvitetään eri rahoituksien mahdollisuuksia tiekartan toimeenpanoa ajatellen. Maakuntahallitus päätti kokouksessa nimetä valmistelun tueksi maakunnallisen työryhmän ja sen puheenjohtajaksi maakuntajohtajan.

Työterveyshuollon työpaikkaselvitys

Keski-Pohjanmaan liiton työterveyshuolto Työplus teki liiton toimintasuunnitelman mukaisen perusmuotoisen työpaikkaselvityksen loppuvuodesta 2020. Aikaisempi selvitys tehtiin vuonna 2016. Työpaikkaselvityksessä työterveyshuolto selvittää ja arvioi työn ja työpaikan olosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden sekä arvioi millainen merkitys niillä on työntekijöiden terveyteen ja työkykyyn. Nyt laaditun työpaikkaselvityksen yhteenvedossa todettiin työpaikan riskien ja toiminnan olevan linjassa koko Suomen keskiarvon kanssa ja henkilökunnan arvostavan niin omaa työtään kuin työyhteisöään. Työn määrä ja kiireen tuntu nousevat raportissa esille henkilöstöä kuormittavina tekijöinä.

Avoinna olevat tehtävät

Liiton hallintopäällikön avoinna olevaan virkaan haki määräaikaan mennessä neljä henkilöä. Valintapäätösehdotuksen valmistelee valintakollegio haastattelujen jälkeen.

Liiton avoinna ollut aluekehityssuunnittelijan tehtävään avataan uusi haku ajalle 17.2.-10.3.2021. Tehtävä muutetaan kokoaikaiseksi ja kahden vuoden määräajalle siten, että 50 % suunnittelijan työajasta kohdennetaan REACT-EU-välineen hallinnointiin liittyviin tehtäviin.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje