Ajankohtaista

 

14.12.2020

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 14.12.2020

 

Joulukuun maakuntahallituksen kokouksessa hyväksyttiin mm. kevään kokousaikataulu sekä päätettiin käynnistää haku avautuneeseen hallintopäällikön virkaan. Samalla päätettiin viran väliaikaisesta hoitamisesta. Tämän lisäksi hallitus hyväksyi Keski-Pohjanmaan liiton jäsenyyden päättämisen Assembly of European Regions AER -järjestössä ja jatkosopimuksen rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Lapin liiton, Kainuun liiton, Keski-Pohjanmaan liiton ja Pohjois-Pohjanmaan liiton välillä.

Keski-Pohjanmaa – edunvalvontatavoitteet 2021–2022

Maakuntahallitus hyväksyi Keski-Pohjanmaan liiton edunvalvontatavoitteet toimintakaudelle 2021–2022. Edunvalvonnan tavoitteena on maakunnan menestyksen kasvattaminen ja kilpailukyvyn lisääminen. Edunvalvontaa tehdään varsinkin valtionhallinnon eri ohjelmien suuntaan sekä valtion talousarviota ja lainsäädäntöä ajatellen. EU-tason edunvalvonta toteutetaan Itä- ja Pohjois-Suomen yhteisen EU-toimiston toimesta ja tukemana. Edunvalvonnalla tähdätään erityisesti hankerahoituksen kasvattamiseen, jolla vahvistetaan maakunnan osaamista ja vetovoimaa ja parannetaan liikkuvuutta.

Maakunnallisen selviytymissuunnitelman laatiminen

Keski-Pohjanmaan liitto on alkukeväästä asti ollut aktiivisena osapuolena mukana COVID-19-pandemian vaikutusten maakunnallisessa ehkäisyssä. Osana toimenpiteitä liitto toteutti Keski-Pohjanmaan maakunnallisen selviytymissuunnitelman laatimisen laaja-alaisessa yhteistyössä maakunnan eri toimijoiden kanssa. Selviytymissuunnitelman tueksi perustettiin Keski-Pohjanmaan liiton johdolla hanke yhteistyössä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kanssa.

Selviytymissuunnitelman loppuraportti on ollut lausuntokierroksella kuntien, kehitysyhtiöiden, julkisen hallinnon edustajien sekä elinkeinoelämän edustajien keskuudessa. Lausuntokierros päättyi 1.12.2020.

Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -toimenpideohjelma ja Keski-Pohjanmaan liiton matkailustrategia

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus käsitteli kokouksessaan myös osaamisstrategiaan liittyvän toimenpideohjelman sisällön. Maakuntamme alueella organisaatiot ja yritykset ovat jo pitkään kärsineet työvoiman puutteesta. Selvitystyön pohjalta maakuntaan luotiin osaamisstrategia ja vuoden 2020 aikana toimenpideohjelma tukemaan strategian toteuttamista. Toimenpideohjelman teemat liittyvät neljään strategian aihealueeseen: työn muutokset ja koulutus, yhteistyö osaavan työvoiman lisäämiseksi, kansainvälinen työvoima ja maakunnan vetovoima. Nyt kokouksessa hyväksytty toimenpideohjelma pitää sisällään myös mm. COVID-19-pandemian haasteista selviämiseen liittyviä konkreettisia toimenpiteitä.

Keski-Pohjanmaan uusi matkailustrategia sai myös hyväksynnän kokouksessa. Strategian tavoitteena on tarkentaa sekä täydentää Keski-Pohjanmaan maakuntaohjelmassa asetettuja matkailun ja kulttuuritoimialojen kehittämistavoitteita. Se myös tukee matkailukentän organisoitumista ja pitkäjänteistä tulevaisuuden suunnittelua. Strategian valmistelu alkoi keväällä 2020 ja luonnosvaihe päättyi marraskuussa käytyyn lausuntokierrokseen, joka osoitettiin julkiselle sektorille, kolmannella sektorille sekä yrittäjien edustajille ja matkailutoimijoille. Matkailustrategian perusteella laaditaan vuoden 2021 aikana toimenpideohjelma sekä aloitetaan strategian toteutus yhteistyössä alan toimijoiden sekä kuntien ja kolmannen sektorin edustajien kanssa.

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje