Ajankohtaista

 

7.02.2022

Itämeren alueen Interreg -ohjelman 1. hakukierros avautuu virallisesti 8. helmikuuta

 

Itämeren alueen Interreg -ohjelman 1. hakukierros avautuu virallisesti 8. helmikuuta

Itämeren alueen Interreg -ohjelman (Interreg Baltic Sea Region) uuden ohjelmakauden ensimmäinen rahoitushaku avautuu 8. helmikuuta. Hakijoita kannustetaan lähettämään hankeidealomake ohjelman sihteeristön konsultaatioihin mahdollisimman aikaisin. Sihteeristö voi antaa hankeideasta palautetta ja tukea idean kehittämisessä ennen hakemuksen viimeistelyä. Ideapaperin toimittaminen on myös edellytys varsinaisen hakemuksen jättämiselle. 

Ohjelman neljä toimintalinjaa kaudella 2021–2027 ovat innovatiivinen yhteiskunta, vesiviisas yhteiskunta, hiilineutraali yhteiskunta sekä yhteistyön hallinnointi. Toimintalinjojen alaisia erityistavoitteita ovat muun muassa reagoivat julkiset palvelut, kestävä vesien käyttö, kiertotalous ja energiasiirtymä. Hakemuksessa tulee valita yksi toimintalinja ja sen alainen erityistavoite, johon hankkeella pyritään vastaamaan.

Ohjelma-alueeseen kuuluu kahdeksan EU-maata sekä kolme EU:n ulkopuolista maata:

  • Latvia, Liettua, Puola, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska ja Viro
  • Norja, Valko-Venäjä ja Venäjä

Hanketyyppejä on neljä: tavalliset yhteistyö- ja kehittämishankkeet (core projects), pienet yhteistyö- ja kehittämishankkeet (small projects), projektialustat ja EU:n Itämeren alueen strategian hallinnoinnin tukeminen. Tavallisissa ja pienissä hankkeissa vaatimuksena on vähintään kolme hankekumppania kolmesta eri ohjelmamaasta. 

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitus on korkeintaan 80 prosenttia, minkä lisäksi on mahdollista hakea kansallista vastinrahaa Uudenmaan liitosta.

Hakujen aikataulut:

Core projects

  • Ideapaperit 15.3.2022 mennessä
  • Hakemukset 26.4.2022 mennessä

Small projects

  • Ideapaperit 9.3.2022 mennessä
  • Hakemukset 30.3.2022 mennessä

EUSBSR politiikkakoordinaattorit

  • Hakemukset 30.3.2022 mennessä

EUSBSR strategiapiste

  • Ideapaperit 9.3.2022 mennessä
  • Hakemukset 30.3.2022 mennessä

Ohjelman verkkosivuilta löytyvät mm. ohjelma-asiakirjat, sähköinen hakujärjestelmä, hakuaikataulut sekä ohjeet: https://interreg-baltic.eu/gateway/

Interreg-ohjelmien 2021–2027 kansallinen käynnistämistilaisuus järjestettiin 18.1.2022. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 11.2.2022 saakka Rakennerahastot.fi-sivustolla.

Lisätietoja:

kansainvälisten asioiden suunnittelija Mirva Männikkö, mirva.mannikko@keski-pohjanmaa.fi, +358 406 845 997

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje