Ajankohtaista

 

9.02.2022

Interreg NPA-ohjelman haku avautuu 17. maaliskuuta

 

Interreg NPA-ohjelman haku avautuu 17. maaliskuuta

Pohjoinen periferia ja arktinen alue -ohjelman (Northern Periphery and Arctic, NPA) uuden ohjelmakauden 2021–2027 ensimmäinen hakukierros avautuu 17. maaliskuuta. Haku päättyy 20. kesäkuuta 2022.

NPA-ohjelman lähtökohtana on ohjelma-aluetta yhdistävät maantieteelliset erityispiirteet, harva asutus ja syrjäisyys EU:n talouskeskuksista, jotka muodostavat perusteen koko alueen yhteistyölle. Ohjelmaan osallistuu alueita Suomesta, Ruotsista, Irlannista ja Norjasta sekä kokonaisuudessaan Islanti, Färsaaret ja Grönlanti. Brexitin vuoksi Skotlanti ja Pohjois-Irlanti eivät enää ole mukana varsinaisessa ohjelma-alueessa. 

Rahoitusta voivat ensimmäisellä kierroksella saada toimintalinjojen 1 ja 2 teemoihin liittyvät hankkeet:

1. Innovaatiokapasiteetin vahvistaminen

Erityistavoitteina TKI-kapasiteetin vahvistaminen, digitalisaatio ja pk-yritysten kestävä kasvu

2. Kyky vastata ja sopeutua ilmastonmuutokseen sekä resurssien riittävyyteen NPA-yhteisöissä

Erityistavoitteina energiatehokkuus, ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja kiertotalous

Lisäksi ohjelman horisontaalisten periaatteiden tulee näkyä rahoitettavaksi valituissa hankkeissa. Näitä periaatteita ovat vähähiilisyys, tasavertaiset mahdollisuudet sekä aliedustettujen ryhmien mukaantulo (esimerkiksi alkuperäiskansat).

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitus on enintään 65 prosenttia, minkä lisäksi on mahdollista hakea kansallista vastinrahaa Lapin liitosta.

Hakemuksen valmisteluvaiheessa kannattaa hankeideasta keskustella ohjelman sihteeristön kanssa. Sihteeristön virtuaaliset hakuinfot pidetään 17. maaliskuuta ja 11. toukokuuta.

Hakuasiakirjat ja -ohjeet löytyvät NPA-ohjelman verkkosivuilta.

Interreg-ohjelmien 2021–2027 kansallinen käynnistämistilaisuus järjestettiin 18.1.2022. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 11.2.2022 saakka Rakennerahastot.fi-sivustolla.

Lisätietoja:

kansainvälisten asioiden suunnittelija Mirva Männikkö, mirva.mannikko@keski-pohjanmaa.fi, +358 406 845 997

 

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje