Ajankohtaista

 

5.06.2024

Euroopan komissiosta tärkeitä vieraita Keski-Pohjanmaalle

 
Euroopan komissiosta tärkeitä vieraita Keski-Pohjanmaalle

Keski-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Jyrki Kaiposen kutsusta saimme Euroopan komission aluepolitiikan pääosaston keskeisiä virkamiehiä vieraaksemme 3.-4.6.2024 maakuntaamme.

Alue- ja kaupunkipolitiikan pääosasto (DG-REGIO) on Euroopan komission pääosasto, joka laatii ja toteuttaa komission toimintapolitiikkaa aluekehityksen tehtäväalueella. Pääosaston toiminnan tavoitteena on kehittää Euroopan unionia siten, että talouden ja ihmisten elämänlaatua voidaan parantaa pysyvästi asuinpaikasta riippumatta.

Alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston tehtävänä on tuottaa asiantuntemusta erityisesti kasvua ja työpaikkoja tuottavien investointien luomiseen ja kohdentamiseen sekä pyrkii tuottamaan alueellista tietoa komission päätöksentekoa varten. Pääosasto arvioi tarpeita, rahoittaa investointeja ja arvioi tuloksia Euroopan unionin näkökulmasta pitkällä aikavälillä yhdessä jäsenvaltioiden, alueiden ja sidosryhmien kanssa.

- Nyt meneillään oleva vierailu on maakuntamme laaja-alaiselle kehittämistyölle sekä erityisesti vihreän siirtymän investointien ja tavoitteidemme totuttamisen kannalta merkittävä. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme heidät vieraaksemme, tutustumaan maakuntaamme ja tavoitteisiimme sekä mitä kaikkea hienoa olemme jo saaneet täällä yhdessä aikaiseksi. Toteaa maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen ja painottaa lisäksi:

- Vierailu on Keski-Pohjanmaan liitolle erittäin merkityksellinen, koska vastaamme aluekehityslain mukaan maakuntamme kehittämisestä ja Euroopan aluekehitysrahaston varojen jakamisesta.

Kaksipäiväisen vierailun aikana DG-REGION edustajat saavat tietoa koheesiopolitikan ja rahoituksen toteutuksesta sekä vihreän siirtymän edistämisestä maakuntamme alueelle. DG REGION edustajat tutustuvat vierailun aikana myös Kokkolan teollisuuspuiston yrityksien sekä Keski-Pohjanmaan tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden toimintaan sekä käyvät heidän kanssaan keskusteluja Keski-Pohjanmaan nykyisistä ja tulevista kehityskulkuluista ja painopisteistä. Komission pääosastoa edustavaa vierailijadelegaatiota johtaa varajohtaja Andreas von Busch.

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje