Ajankohtaista

 

15.05.2023

EU-ohjelmakauden 2021-2027 digitalisaatiohankkeita käynnistymässä

 

Keski-Pohjanmaan liiton kautta rahoitettavan hanketoiminnan tavoitteena on vauhdittaa maakunnan digitalisaatiokehitystä laaja-alaisesti yhteiskunnan eri sektoreilla ja edistää digitalisaatioon liittyvien uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä.  

Keski-Pohjanmaan liitolla oli ajalla 13.2.-29.3.2023 avoinna EAKR-hankehaku, jonka teemana oli digitalisaation etujen hyödyntäminen kansalaisten, yritysten ja julkishallinnon hyväksi. Päättyneessä haussa saadut hakemukset ovat arvioitu rahoitusvalmistelijoiden toimesta ja käsitelty 10.5. kokoontuneessa maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä.

Lisäksi sihteeristön käsittelyssä oli kolme naapurimaakunnille (Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjanmaa) jätettyä ylimaakunnallista hakemusta, joille haettiin osarahoitusta Keski-Pohjanmaan liiton EAKR-ohjelmavaroista.

 

Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö päättyi edistämään jatkorahoitusvalmistelussa myönteisenä hankkeita, joissa pureudutaan mm.

  • biokaasuliiketoiminnan edistämiseen; kehittämällä ja pilotoimalla digitaaliseen alustaan perustuvaa ratkaisua biokaasumarkkinoiden kehittymiseksi
  • digitaalisen kaupan ja siihen liittyvän kansainvälistymisen edistämiseen
  • sähköenergian kestävään ja integroituvaan varastointiin
  • tuulivoimatuotannon ja kokonaiskestävän metsätalouden yhteensovittamiseen

Lisätietoja

Sihteeristön puheenjohtaja, maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen, p. 040 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje