Tilaisuudet

 
16
Kesäkuu
2021

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan tuulivoimaselvityksen 2. sidosryhmätilaisuus

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yhteisen tuulivoimaselvityksen 2.sidosryhmätilaisuuteen ke 16.6.2021 klo 9-11.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä Ilmoittautumiset viimeistään to 10.6.2021. Tilaisuus järjestetään Teams-kokouksena etäyhteyksin. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumislinkki ja ohjeet lähempänä tilaisuutta.

Ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa (13.4.2021) esiteltiin työn lähtökohdat ja sisältö sekä ensimmäisten työvaiheiden tulokset. Tässä toisessa sidosryhmätilaisuudessa esitellään uusien potentiaalisten tuulivoima-alueiden alustavat rajaukset ja käydään läpi vaikutusten arviointia. Ilmoittautumislomakkeen yhteydessä voit jättää ennakkokysymyksiä selvitykseen liittyen. Tilaisuudessa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille ja kommenteille.

Maakunnan liittojen yhteyshenkilöinä toimivat Pohjanmaalta Marika Häggblom (marika.haggblom@obotnia.fi), Keski-Pohjanmaalta Tiina Rinta-Rahko (tiina.rinta-rahko@keski-pohjanmaa.fi) ja Etelä-Pohjanmaalta Mari Pohjola (mari.pohjola@etela-pohjanmaa.fi ). Selvityksen laatijan yhteyshenkilöt ovat Jan Tvrdý (jan.tvrdy@fcg.fi) sekä Kristina Salomaa (kristina.salomaa@fcg.fi).

Taustatietoja selvityksestä:

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnan liitot laativat yhteisen selvitystyön, jonka tavoitteena on tutkia maakuntien alueella potentiaalisia uusia alueita tuulivoimatuotantoon. Voimassa olevissa maakuntakaavoissa osoitetut, seudullisesti merkittävät tuulivoima-alueet ovat tällä hetkellä pääosin rakennettuja, suunniteltuja ja luvitettuja, tai niiden osalta suunnittelutyö on käynnissä. Maakuntien alueelle kohdistuu paljon mielenkiintoa uusien tuulivoima-alueiden osalta, jonka johdosta liitot laativat maakuntakaavoitusta palvelevan selvityksen. Hankkeelle on syksyllä 2020 myönnetty ympäristöministeriön tukea selvityksen laadintaan. Kolmen maakunnan alueella yhteistyössä toteutettavan selvityksen tavoitteena on huomioida yhteisvaikutukset laajalla alueella. Selvityksen laatijaksi maakunnan liitot ovat valinneet FCG Finnish Consulting Group Oy:n. Selvitys käsittää pääpiirteissään paikkatietopohjaisen ei-analyysin, teknis-taloudellisen arvioinnin sekä vaikutusten arvioinnin. Osana työtä selvitetään myös sähkönsiirtoverkon nykytila ja kehittämistarpeet ja kartoitetaan hiljaisia alueita. Työn on määrä valmistua syyskuussa 2021.

 

Liitetyt asiakirjat

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje