Blogi

 

1.06.2020

KESÄKUU 2020

 

Hyvät keskipohjalaiset!

Elämme monessakin suhteessa poikkeuksellista aikaa yhteiskunnassamme ja Keski-Pohjanmaalla. Maailmalta meille levinnyt koronavirusepidemia (COVID-19) on pakottanut meitä toimimaan normaalista poiketen ja siten, että keskiössä ovat perheemme, ystävämme, työtoverimme, koko yhteisömme ja oman itsemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Siten, aivan oikeutetusti, toimintaamme ovat ohjanneet terveyden säilyttäminen ja siihen panostaminen.

Tunnen suurta huolta vallitsevassa tilanteessa maakuntamme ja kuntien elinvoimaisuuden säilyttämisestä. Kestävien, työllisyyttä ja yritystoimintaa tukevien ratkaisujen tunnistaminen ja toimeenpano valtion sekä maakunnan ja kuntien toiminnassa korostuvat. Kuntien kantokykyä tukeville valtion toimille on suuri tarve. Valtioneuvostomme on vastannut haasteisiin jokseenkin hyvin, tilanteen poikkeuksellisuus tunnustaen. Uutisia uusista ja välttämättömistä toimista on saatu lähes viikoittain. Myös Keski-Pohjanmaalla paneudutaan koronavirustilanteen pysyvien vaikutusten hillitsemiseen. Liitto onkin käynnistänyt tilannekuvan ja tarvittavien toimenpiteiden kartoittamisen maakunnallisen selviytymissuunnitelman laatimiseksi laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Erityisen suurta huolta tunnen koronavirustilanteen seurauksena kasvaneista, eri ikäisten ihmisten ja perheiden sosiaalisista haasteista ja taakasta, joista kantautuu tietoa maakunnan eri toimijoilta. Kaikki toimenpiteet pitkäkestoisten sosiaalisten ongelmien ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi on tehtävä, jotta voimme kaikissa suhteissa palata elämään ennen koronavirustilannetta vallinnutta, jokseenkin turvallista perusarkeamme.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta olemme halunneet Keski-Pohjanmaalla säilyttää perusarkemme. Hallinto toimii, valmistelijat tekevät parhaansa ja päätöksenteko sujuu. Hyvä niin!

Työlistallamme ennen kesälomakauden lähtöä täyteen vauhtiin on vielä alueellisen liikennejärjestelmäsuunnittelun eteenpäin saattamista, maakuntakaavoitusta, hanke-esityksiin ja hankkeisiin liittyvää valmistelua ja päätöksentekoa, ilmastotalkoita ja erityisen haastavissa merkeissä edenneen EU-rakennerahastokauden 2021-2027 neuvottelujen loppuun saattamista. Liiton väki siirtyi etätöihin pääosin maaliskuussa ja on siitä lähtien kotitoimistoilta hoitanut työ- ja virkatehtäviään. Tässäkin suhteessa kevät on ollut arvioitua poikkeuksellisempi. Keski-Pohjanmaan liiton virasto pidetään kiinni 6.7. - 26.7.2020 välisen ajan, joskin henkilöitä meillä työskentelee myös kesän aikana. Tavoitettavuus on siten turvattu!

Suomen suven saavuttaessa Keski-Pohjanmaalla ehkä vuodenajoistamme lempeimmän ajankohdan – kesän, toimeenpanemme vielä maakuntavaltuuston kevätkokouksen siellä tehtävine tärkeine päätöksineen.

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Niin tänä keväänäkin, kun järjestimme kahtena toukokuisena lauantaina maakuntailtamat Kokkolan Tullipakkahuoneella. Molemmat iltamat striimattiin verkkoon, ja katselukertoja tähän viikkoon mennessä on kertynyt yli 5 000. Keski-Pohjanmaan liitto halusi olla tapahtumalla tukemassa kaikkien keskipohjalaisten jaksamista arjessa, työn ja perheiden hyvinvoinnin, päivittäisten askareiden ja jaksamisen yhteensovittamisessa. Toivottavasti onnistumme tässä!

Hyvät keskipohjalaiset! Kiitos yhteistyöstänne, tuestanne ja panoksistanne yhteiseen tekemiseen kuluneena keväänä. Toivotan kaikille liiton jäsenkunnille, yhteistyökumppaneille ja kaikille maakuntalaisille palauttavaa kesäloma-aikaa, sillä voimia ja uusia ideoita ensi syksynä taas tarvitaan.

Työ maakunnan ja paremman yhteisen tulevaisuuden rakentamiseksi jatkuu – poikkeuksellista ajoista huolimatta!

vt. maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen     

 

 

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje